Organizace času s Apple Kalendářem

Apple Kalendář

MacOS Sequoia přináší významné změny do Apple Kalendáře. Nově je možné jej propojit s Připomínkami a získat tak velmi jednoduchý, efektivní a intuitivní nástroj pro organizaci času, úkolů a řízení menších projektů. Na našem kurzu vás naučíme z Apple Kalendáře získat maximum.

Tento kurz bude veden na nejnovější verzi operačního systému macOS Sequoia.

 

Apple Kalendář

Co vás čeká?

Přestože Apple Kalendář působí jako jednoduchá aplikace, nabízí překvapivě velké množství organizačních nástrojů. Umí pracovat s kalendáři nejen na iCloudu, ale i s Google Kalendáři, s kalendáři z Outlooku nebo firemních serverů. Nabízí možnost jednoduchého sdílení a spolupráce v malých týmech a hlavně je dostatečně pružný na aplikaci metod jako je GTD apod. V tomto kurzu vás naučíme správně nastavit kalendáře, efektivně plánovat svůj čas, hlídat úkoly, delegovat, sdílet a kontrolovat uvnitř malých týmů a hlavně jak zvýšit svou osobní efektivitu

Co se naučíte?

První část bude zaměřena na nastavení. Vysvětlíme si:

  • Jak a proč používat víc kalendářů
  • Jak vytvořit a nastavit kalendáře a seznamy připomínek
  • Jak sdílet a propojit svůj systém s kolegy nebo rodinou
  • Jak propojit kalendáře na iPhonu, iPadu a Macu

 

Druhá část bude zaměřena na Organizaci času.

  • Co patří do kalendáře a co do připomínek
  • Jak pomocí kalendáře organizovat svůj čas
  • Jak delegovat a kontrolovat úkoly
  • Jak aplikovat metody jako je GTD apod.

 

Třetí část bude o zvýšení efektivity. Zaměříme se zejména na:

  • Jak správně strukturovat svá data
  • Jak efektivně sbírat a sledovat úkoly z různých aplikací a služeb
  • Jak využívat chytré seznamy a šablony
  • Jak zálohovat a obnovovat ze zálohy

Čtvrtá část bude zaměřena na základní individuální konzultace.

 

Apple Připomínky

Jak bude workshop probíhat?

Zapomeňte na nudné teoretické přednášky a PowerPointové prezentace. Budeme společně pracovat, diskutovat a vše si budete moci vyzkoušet v praxi. Cílem je předvést vám ucelené praktické workflow, které je funkční, efektivní a využívá základní systémové nástroje Apple Kalendář a Apple Připomínky. Lektor bude na velké obrazovce prezentovat konkrétní práci s aplikacemi jak na iPhonu, iPadu, tak i na Macu.

V závěrečné části bude prostor pro individuální pomoc s nastavením a řeším individuálních potřeb účastníků.

Kdo je lektorem?

Lektorem workshopu je Honza Březina, certifikovaný trenér Applu (ACT), zkušený lektor, profesionální fotograf a obrovský fanda Applu. Honza se věnuje osvětě a edukaci kolem Apple produktů řadu let, pomáhal s nasazením Apple služeb v desítkách společností. Zároveň je velice aktivním profesionálním fotografem a YouTuberem. Bližší informace o lektorovi najdete na jeho webových stránkách.

Co budute potřebovat?

Pokud se chcete jen nechat inspirovat, nemusíte s sebou brát nic. Pokud chcete využít příležitosti konzultovat stav věcí s lektorem a případně rovnou aplikovat doporučené řešení, vezměte si svůj iPhone, iPad či Mac.

Kdy, kde a za kolik?

  • 1. října 2024 od 9:00 do 12:00
    Fyzický kurz proběhne v našich prostorách Ilumio, Roháčova 77, Praha 3.
    Kapacita max. 6 osob. Kurzovné pro osobní účast je 1590 Kč.
    Online kurz
     můžete absolvovat za snížený poplatek 1290 Kč.
  • Tento workshop si můžete kdykoli objednat i jako video záznam staršího kurzu za 1290 Kč.
  • Tento workshop si  můžete kdykoli objednat i jako individuální školení za 2990 Kč. Stačí nás jen kontaktovat a dohodnout si individuální termín.

Nejste si jistí, která varianta je pro vás nejlepší? Připravili jsme pro vás přehledný návod, jak si správně vybrat nejvhodnější formu kurzu právě pro vás.

Doporučené a navazující kurzy

Kurz nevyžaduje žádné konkrétní kameramanské znalosti či zkušenosti. Stačí základní schopnost ovládat iPhone, iPad či Mac. Pokud si tím nejste úplně jistí, doporučujeme nejprve navštívit kurz iPhone pro začátečníky, iPad pro začátečníky či macOS: Přecházíme na Mac.

Reakce účastníků kurzu

„Rád bych tímto emailem ocenil jeho pojetí, připravenost a rozhled lektora, který šel daleko za probírané téma. Samozřejmě jsem byl ovlivněn i tím, že lektorem byl pan Jan Březina, kterého mnoho let sleduji coby svého guru ve světě Apple technologií. Tento kurz byl zároveň příležitostí se s ním osobně setkat, což mě velmi potěšilo.
Řadu let pracuji ve společnosti mobilního operátora O2, kde se nyní Apple řešení (jak hardware, tak software) uplatňuje v mnoha směrech. Kromě toho využiji získané vědomosti a informace ve svém soukromém podnikání. Celé vedení probírané látky bylo srozumitelné a pěkně členěné do přehledných částí. Kurz mohu vřele doporučit a jak dokazuje lektor, otázky nemusí být vždy omezeny jen na probírané téma.“ Martin V.