2690 

Kurz Vás naučí efektivně spravovat poznámky a organizovat práci pomocí nástroje Evernote.

Popis

Evernote je velmi populární cloudová služba, která umožňuje soustředit všechny poznámky, informace a dokumenty na jednom místě. Při správném nasazení je ideálním nástrojem pro bezpapírovou, týmovou spolupráci i osobní archiv. Nabízíme vám půldenní praktický workshop, na kterém se naučíte, jak efektivně využívat Evernote v každodenních situacích na telefonu, tabletu i počítači.

Co Vás čeká

Těšte se na praktický kurz, na kterém si nejen vysvětlíme jednotlivé funkce Evernotu, ale zaměříme se hlavně na konkrétní scénáře z každodenního života. Lektor Vás naučí, jak pomocí Evernote vytvořit bezpapírovou kancelář či archiv, který budete mít k dispozici kdykoli a kdekoli. Vysvětlíme si jak informace a dokumenty kategorizovat, jakou v nich vytvořit logickou strukturu a jaké příslušenství může dále zvýšit efektivitu Vaší práce.

Evernote

Obsah a Co se naučíte

  • Sběr informací a efektivní pořizování poznámek
  • Budování bezpapírové kanceláře pomocí Evernote
  • Organizace osobního archivu dokumentů, poznámek a informací
  • Jak využít Evernote pro plánování a sledování projektů
  • Sdílení a týmová spolupráce
  • Bezpečnost a zálohování Evernote
  • Jak propojit mobilní zařízení, počítač a webové služby v jeden celek
  • Jak propojit další aplikace a šikovné příslušenství

Průběh

Celý  kurz probíhá formou diskuze mezi lektorem a účastníky kurzu. Lektor ovládá iPhone, iPad i Mac připojený k velké obrazovce tak, aby každý pohodlně viděl všechny prezentované postupy a aplikace. Souběžně tak budete moct pracovat s lektorem na svých zařízeních. Proběhne i ukázka v praxi jak využít speciální stylus, poznámkový blok či mobilní skener.

Projdete jednotlivá nastavení, ovládací panely, naučíme se efektivně pracovas s Evernote. K tomu jako bonus budete moci v praxi vidět originální skener od Evernotu a jeho využití k digitalizaci archivu.

Pro koho je kurz určen

Kurz je určen pro všechny, kteří chtějí efektivně spravovat své poznámky, dokumenty a projekty. Evernote je vhodný jak pro jednotlivce, tak pro týmy, a to bez ohledu na jejich předchozí zkušenosti s tímto nástrojem. Naučíte se organizovat archiv, vytvářet digitální kancelář a synchronizovat data mezi zařízeními.

Lektor

Jan Březina

Lektorem je Honza Březina, certifikovaný Apple trenér (ACT), zkušený lektor s více jak desetiletou praxí, profesionální fotograf, dlouholetý uživatel Apple produktů a fanda moderních technologií. Jistě jej znáte například jako jednoho z protagonistů nejznámějšího českého Apple videocastu Digit. Evernote každodenně využívá jak v soukromé, tak i v firemní praxi již více jak dva roky. Bližší informace o lektorovi najdete na jeho webových stránkách.

Doporučení

Kurz nevyžaduje žádné konkrétní znalosti či zkušenosti. Stačí základní schopnost ovládat své zařízení :)

Pokud si nejste jisti ovládáním svého počítače, doporučujeme absolvovat macOS: Přecházíme na Maca a v případě práce s iPadem kurz iPad pro začátečníky od A do Z. Ve svém rozvoji můžete pokračovat v kurzu macOS: Jak využívat Mac naplno.

Vaší pozornosti by také neměl uniknout kurz iPhone: 100% pracovní nástroj, kde se dozvíte, jak používat iPhone jako primární pracovní zařízení. Tématicky blízký je i kurz Jak na Apple Zkratky.

Záznam kurzu

Po zaplacení záznamu kurzu obdržíte email s odkazem na stažení záznamu, který je uložen v rozlišení FullHD a formátu MP4. Záznam si můžete stáhnout do svého počítače či tabletu a používat kdykoli jej budete potřebovat. Velikost souboru se záznamem se pohybuje od 200 po 2000 MB dle délky kurzu a jeho obsahu.