1590 

Kurz Vás naučí vytvářet a používat Apple zkratky pro automatizaci a zjednodušení každodenních úkolů.

Popis

Apple Zkratky jsou nástrojem, který umožňuje běžným uživatelům automatizovat rutinní činnosti, šetřit čas a zvyšovat svou efektivitu při práci s iPhonem, iPadem či Macem. Nemusíte být programátory, abyste mohli používat Zkratky a šetřit si čas a energii. Vysvětlíme Vám, co Zkratky umí, kdy se hodí, kde najít Zkratku, když ji potřebujete a jak si jí případně upravit k obrazu svému.

Kurz byl rozšířen o nejnovější funkce iOS18, iPadOS 18 a macOS Sequoia!

Co Vás čeká

Ukážeme Vám a podrobně vysvětlíme, jak Zkratky na iOS, iPadOS a macOS zařízeních fungují a jak je naplno začlenit do Vašeho osobního i pracovního worfklow. Vysvětlíme, jak funguje editor Zkratek, jak si vytvořit vlastní automatizační Zkratku, jak přidat ke Zkratce příkaz od Siri, jak ji zobrazit ve widgetu, jak ji přidat na plochu nebo sdílet s přáteli. Podíváme se také na již hotové Zkratky od kalifornské společnosti a ukážeme, jak je editovat, doplnit nebo změnit. Poradíme Vám, kde hledat již hotové Zkratky a jak si je případně upravit pro svoje potřeby. Nezapomeneme ani na to, jak nám se Zkratkami může pomáhat AI.

Apple Zkratky

Obsah a Co se naučíte

  • Jak Zkratky fungují
  • Jak používat Zkratky vytvořené jinými uživateli
  • Jak vytvořit novou Zkratku
  • Novinky v iOS 18, iPadOS 18 a macOS Sequoia
  • Jak upravovat existující Zkratku
  • Jak ji přidat do widgetu, na plochu nebo ji sdílet s ostatními
  • Jak funguje Galerie Zkratek a co je Knihovna Zkratek
  • Ukážeme si nejoblíbenější Zkratky, které se používají ve světě
  • Každému členovi nasdílíme nové Zkratky
  • Spousty užitečných tipů a triků pro lepší práci a produktivitu na iOS zařízeních

Průběh

Zapomeňte na nudné teoretické přednášky a PowerPointové prezentace. Cílem kurzu je předat konkrétní postupy a využít konkrétní aplikace, vycházející z mnohaleté každodenní praxe lektorů. Získáte maximum informací k tomu, abyste okamžitě mohli začít využívat Zkratky naplno.

Apple Zkratky

Pro koho je kurz určen

Kurz je určen pro všechny uživatele iPhonů a iPadů, kteří si chtějí zjednodušit každodenní používání svých zařízení a zefektivnit opakující se činnosti. Zkratky jsou ideálním pomocníkem pro zvýšení osobní produktivity a zjednodušení pravidelně se opakujících činností.

Je vhodný pro začátečníky i mírně pokročilé.

Lektor

Lektorem je Michal Henych, který se již víc jak 20 let věnuje zejména nasazování moderních technologií do firemního prostředí. Zároveň je dlouholetým Apple fandou, díky kterému již stovky uživatelů objevilo kouzlo Apple světa a moderních technologií. Dnes působí jako krizový manažer, lektor a autor Apple magazínu iPure.cz.

Doporučení

Tento kurz vyžaduje od uživatele, aby ovládal základní funkce a nastavení svého iOS zařízení. Pokud hledáte úvodní kurz, vyzkoušejte kurz  iPhone pro začátečníky od A do Z  resp.  iPad pro začátečníky od A do Z. V případě, že chcete pokračovat ve svém rozvoji, tak doporučujeme kurz macOS: Přecházíme na Maca případně macOS: Jak využívat Mac naplno.

Vaší pozornosti by také neměl uniknout workshop iPhone: 100% pracovní nástroj, kde se dozvíte, jak používat iPhone jako primární pracovní zařízení. Tématicky blízký je i kurz iPad: 100% pracovní nástroj.

Záznam kurzu

Po zaplacení záznamu kurzu obdržíte email s odkazem na stažení záznamu, který je uložen v rozlišení FullHD a formátu MP4. Záznam si můžete stáhnout do svého počítače či tabletu a používat kdykoli jej budete potřebovat. Velikost souboru se záznamem se pohybuje od 200 po 2000 MB dle délky kurzu a jeho obsahu.