1290 

Kurz Vás naučí kreativní techniky úpravy fotografií v Adobe Lightroom prostřednictvím praktických ukázek a efektivních postupů.

Popis

Adobe Photoshop Lightroom nenabízí jen možnost organizace fotografií a vyvolání RAW snímků, ale i velice rychlé a efektivní zpracování fotografií. S necelými dvěma desítkami nástrojů můžete být překvapivě kreativní a výrazně podtrhnout a zvýšit působivost svých fotografií. Ona kreativita totiž není o počtu použitých úprav, ale o její správné kombinaci a využití. A právě na to se zaměříme v našem kurzu.

Kurz je v nejnovější verzi Lightroom a lze uplatnit i ve verzi Lightroom 6 a Lightroom  Classic.

Co Vás čeká

Celý kurz je postaven na zcela praktických ukázkách. Na pětadvaceti různých fotografií si ukážeme celou řadu kombinací jednotlivých nástrojů vedoucích k různým výsledkům. Nebudeme se tedy bavit o nástrojích, ale o postupech. Ukážeme různé cesty, jak pracovat s jasem a kontrastem, jak zvýšit ostrost snímků, jak upravit jejich barevnost, jak zdůraznit či potlačit visuálně část fotografie apod.

Adobe Lightroom

Obsah a Co se naučíte

  • Jak pracovat s jasem, kontrastem a co je to histogram
  • Jak Lightroom řeší správu barev a jak pracovat s barvami
  • Korekce optických a geometrických vad
  • Práce s hranovou i strukturální ostrostí
  • Retušování a lokální úpravy v Lightroomu
  • Využití umělé inteligence pro zrychlení práce
  • Různé přístupy k úpravám krajiny, portrétu, reportáže a produktové fotografie
  • Propojení Lightroom a Photoshopu pro vyšší přesnost

Průběh

Kurz probíhá formou praktických ukázek, kde lektor detailně prezentuje kreativní úpravy v Adobe Lightroom. Místo teoretických přednášek a PowerPointových prezentací je zaměření na konkrétní techniky, jako je práce s efekty, retušování a stylizace fotografií, které lektor získal z bohaté praxe. Naučíte se, jak kreativně zpracovat fotografie, abyste okamžitě mohli aplikovat nové dovednosti ve své vlastní práci.

Pro koho je kurz určen

Kurz je určen pro fotografy a kreativce, kteří chtějí rozšířit své dovednosti v kreativních úpravách fotografií pomocí Adobe Lightroom.

Pokud nejste zkušenými uživateli Adobe Lightroom, doporučujeme před tímto workshopem navštívit kurz Adobe Lightroom: Zrychlete zpracování fotografií.

Lektor

Lektorem je Honza Březina, certifikovaný trenér Applu (ACT) a Adobe Expert (ACE), zkušený lektor s více jak desetiletou zkušeností, profesionální fotograf a dlouholetý uživatel Adobe Lightroom. Dlouhodobě využívá Lightroom ve své profesionální fotografické praxi a teorii zpracování obrazu se věnuje více než patnáct let. Nabízí tak spojení hluboké teoretické znalosti počítačové grafiky a digitální fotografie s profesionální fotografickou praxí. Společnost Adobe jej v roce 2013 vybrala do prestižního programu Adobe Community Professional (ACP). Bližší informace o lektorovi najdete na jeho webových stránkách.

Doporučení

Mít nainstalovaným Adobe Photoshop Lightroom 5 , 6 či CC Classic. Nebo pro účely výuky a zkoušení je možné využít i 30ti denní zkušební verzi programu. Verze pro Windows a Mac OS jsou shodné, takže je jedno, kterou platformu preferujete. Kurz nevyžaduje žádné konkrétní znalosti či zkušenosti s Lightroomem.

Záznam kurzu

Po zaplacení záznamu kurzu obdržíte email s odkazem na stažení záznamu, který je uložen v rozlišení FullHD a formátu MP4. Záznam si můžete stáhnout do svého počítače či tabletu a používat kdykoli jej budete potřebovat. Velikost souboru se záznamem se pohybuje od 200 po 2000 MB dle délky kurzu a jeho obsahu.