1290 

Kurz Vás provede přechodem na macOS, naučí Vás efektivně pracovat s Macem a využívat jeho klíčové funkce a nástroje.

Popis

Pořídili jste si nového Maca a potřebujete pomoci s přechodem z Windows na macOS? A nebo jen prostě začínáte s Macem a hledáte pomoc? Nabízíme Vám intenzivní a praktický kurz uživatelské práce s macOS.

Tento kurz je postaven pro aktuální verzi systému macOS Sequoia.

Co Vás čeká

V praxi předvedeme, co macOS umí a nabízí běžnému uživateli. Začneme od vysvětlení práce s uživatelskými účty, přes uspořádání si souborů v počítači až po představení základních aplikací na Macu.

macOS Monterey

Obsah a Co se naučíte

  • Jak nastavit svůj uživatelský účet a přenést data z Windows
  • Klávesové zkraty, gesta, diktování a další možnosti ovládání systému
  • Jak efektivně pracovat s Dockem, Launcherem, Exposé a Stage Managerem
  • Jak pracovat se soubory ve Finderu
  • Základní nastavení systému
  • Jak instalovat aplikace a nakupovat v Mac App Store
  • Tipy na další aplikace

Průběh

Celý kurz je veden interaktivní formou. Kromě výše uvedeného obsahu a témat si v praxi předvedeme řadu praktických tipů pro pohodlné a rychlé ovládání počítače.

Pro koho je kurz určen

Kurz je určen všem uživatelům Maců, kteří chtějí poznat macOS. Rozhodně nemusíte být počítačovými experty. Stačí chuť se dozvědět nové věci a láska k Applu.

Kurz je určen pro začátečníky a nevyžaduje absolvování jiného kurzu, na který by navazoval.

Lektor

Jan BřezinaLektorem je Honza Březina, certifikovaný Apple Certified Trainer (ACT), zkušený lektor s více než desetiletou praxí, profesionální fotograf a dlouholetý uživatelem Apple produktů. Honza stál za vznikem prvního českého internetového Apple magazínu a dnes je provozovatelem komunitního diskuzního serveru Macforum.cz. Dále dlouhá léta společně s Petrem Márou komentuje dění kolem Applu ve videocastu Digit.cz a publikuje aktivně ve většině českých Apple magazínů. Nabízí tak spojení hluboké teoretické znalosti Maců s dlouholetou praxí. Bližší informace o lektorovi najdete na jeho webových stránkách.

Doporučení

Lektor pracuje s aktuální verzí systému macOS Sequoia, takže pokud máte starší, zvažte upgrade.

Pokud jste už základy zvládli nebo chcete pokračovat ve svém rozvoji, tak doporučujeme kurz MacOS: Využijte Mac naplno, ve kterém se podíváme hlouběji na to, jak Mac funguje.
A dále navazuje ještě kurz Mac: 100% pracovní nástroj, ve kterém probíráme užitečné aplikace, služby a jejich vzájemné propojení.

Vaší pozornosti by také neměl uniknout workshop iPhone: 100% pracovní nástroj, kde se dozvíte, jak používat iPhone jako primární pracovní zařízení. V případě, že dáváte přednost iPadu, vyzkoušejte iPad: 100% pracovní nástroj.

Záznam kurzu

Po zaplacení záznamu kurzu obdržíte email s odkazem na stažení záznamu, který je uložen v rozlišení FullHD a formátu MP4. Záznam si můžete stáhnout do svého počítače či tabletu a používat kdykoli jej budete potřebovat. Velikost souboru se záznamem se pohybuje od 200 po 2000 MB dle délky kurzu a jeho obsahu.