1290 

Kurz Vás naučí, jak proměnit Váš iPad v plnohodnotnou pracovní stanici, která Vám umožní efektivně a pohodlně pracovat odkudkoli, s důrazem na využití klíčových aplikací a funkcí.

Popis

iPad již dávno není jen destičkou, na které brouzdáme web a díváme se na filmy. Nabízíme Vám komplexní kurz zaměřený na využití iPadu jako pracovního nástroje. Může iPad nahradit počítač? Do kurzu jsme shrnuli naše desetileté zkušenosti s tímto zařízením a připravili návod krok za krokem, jak jej opravdu efektivně využívat pro práci. Naučte se s námi vyždímat z iPadu a iPadOS maximum.

V kurzu jsou zahrnuty již všechny novinky z iPadOS 17!

Co Vás čeká

Naučíme Vás používat iPad jako mobilní kancelář stejně dobře, rychle a komfortně jako počítač. Vysvětlíme, jak pracovat se soubory, emaily, dokumenty, kalendáři nebo třeba kontakty opravdu efektivně. Ukážeme, jak synchronizovat data mezi počítačem a iPadem a dokonce i jak ovládat počítač na dálku pomocí iPadu.

Apple iPad

Obsah a Co se naučíte

  • Srovnání iPadu Pro a počítače
  • Vhodné příslušenství, vychytané napájení, klávesnice, pera, myši a další
  • Srovnání mezi iCloud a ostatní cloudy
  • Jak rozumně pracovat se soubory
  • Vyjasnění, kdy používat klávesnici, kdy diktování a kdy pero
  • Jak zefektivnit přenos dat mezi iPadem a počítačem
  • Jak pracovat s externími disky, USB klíčenkami apod.
  • Vzdálené ovládání počítače z iPadu
  • Přístup do firemní sítě přes internet z iPadu
  • Tisk z iPadu
  • Kdy je lepší StageManager a kdy klasické ovládání
  • Tipy pro zvýšení efektivity práce

Průběh

Zapomeňte na nudné teoretické přednášky a PowerPointové prezentace. Lektor je intenzivním uživatelem iPadu více jak 10 let a posledních 5 jej používá jako náhradu počítače. Cílem kurzu je zejména předvádět konkrétní postupy, zkušenosti a hledat optimální individuální řešení.

Pro koho je kurz určen

Kurz je určen pro vážné zájemce o práci na iPadu. Používáte nebo jste si nově pořídili iPad a chcete si ušetřit desítky hodin hledání správných postupů? Nechce se Vám platit tisíce korun za to, abyste vyzkoušeli, které aplikace jsou ty správné? Pak je tento kurz právě pro Vás. Ušetří Vám čas, nervy a peníze.

Předpokládá se základní uživatelská zkušenost s iPhonem či iPadem.

Lektor

Jan BřezinaLektorem je Honza Březina, certifikovaný trenér Applu (ACT), zkušený lektor, profesionální fotograf, obrovský fanda Applu a cestovatel. Honza každoročně podniká několik fotografických cest po světě a iPad používá pro práci s fotografiemi na cestách již více než 3 roky. Bližší informace o lektorovi najdete na jeho webových stránkách.

Doporučení

Pokud si nejste jistí svou uživatelskou zkušeností s iPhonem či iPadem, nebo hledáte úvodní kurz, pro ovládání základních funkcí a nastavení svého iOS zařízení, absolvujte nejprve kurz iPad pro začátečníky od A do Z .

Kurz nevyžaduje žádné další speciální příslušenství. Stačí chuť se něco naučit.

V případě, že chcete pokračovat ve svém rozvoji, tak doporučujeme kurz Jak na Apple Zkratky.

 

Vaší pozornosti by také neměl uniknout workshop iPhone: 100% pracovní nástroj, kde se dozvíte, jak používat iPhone jako primární pracovní zařízení. Tématicky blízký je i kurz  macOS: Přecházíme na Maca  nebo  macOS: Jak využívat Mac naplno.

 

iPad OS

 

Záznam kurzu

Po zaplacení záznamu kurzu obdržíte email s odkazem na stažení záznamu, který je uložen v rozlišení FullHD a formátu MP4. Záznam si můžete stáhnout do svého počítače či tabletu a používat kdykoli jej budete potřebovat. Velikost souboru se záznamem se pohybuje od 200 po 2000 MB dle délky kurzu a jeho obsahu.