1290 

Kurz Vás naučí pokročilé techniky barevné postprodukce ve Final Cut Pro, abyste mohli své videoprojekty profesionálně upravit a barevně doladit.

Kategorie: ,

Popis

Final Cut Pro je špičkový nástroj pro střih videa s obrovskou paletou kreativních nástrojů. Připravili jsme speciální kurz zaměřený speciálně na práci s barvami a barevný postprocessing.

Co Vás čeká

Naučíme Vás, jak barevně vyladit vaše videa k dokonalosti, jak pracovat s interními nástroji pro color grading a proč využívat pomocné grafy a zobrazení. Díky kurzu rozpoznáte nedostatky ve videích a budete je umět eliminovat. Ukážeme tvorbu výrazné barevné korekce při zachování zdravých odstínů pleti a vyjasníme, co jsou ty dnes tak populární LUTky vůbec zač. Kromě tématu barev ukážeme i nový způsob přidání titulků do videa a pak i práci s více kamerami.Final Cut Pro X

Obsah a Co se naučíte

  • Barevné sladění dvou a více kamer
  • Co jsou LUT a jak je správně používat
  • Import vlastních LUT
  • Color grading záběrů zaznamenaných ve flatovém prostoru (s-log2) s využitím LUT
  • Pokročilý color grading (ochrana barvy pleti, masky, změna barvy, animování barevné korekce, …)
  • Tvorba titulků (Closed Captions)
  • Práce s více kamerami (multicam, synchronizace obrazu a zvuku, barevné sladění)
  • Analyzování obrazu pomocí Video Scopes (histogram, waveform, vectorscope, RGB parade)

Průběh

Průběh celého kurzu je založen na reálných projektech z praxe, na kterých budou demonstrovány jednotlivé postupy. Vše je názorně ukázáno a popsáno. Konkrétní postupy si můžete rovnou odzkoušet v praxi, a tak si je osvojit. Lektor předává tipy a osvědčené postupy přímo z praxe a Vaše postprodukční schopnosti se tak posunou o level výš.Final Cut Pro X

Pro koho je kurz určen

Kurz je určen pro uživatele, kteří již s Final Cut Pro pracují a chtěli by si rozšířit své dovednosti a osvojit si další nové nástroje.

Předpokládáme, že ovládáte základní práci ve Final Cut Pro a znáte alespoň na uživatelské úrovni MacOS.

Lektor

Lektorem kurzu je Kamil Chudačík, zkušený video editor a velký fanoušek Applu. Aktuálně působí jako hlavní střihač v AG Production, která ročně zaznamenává desítky svateb, plesů a eventů. Kamil ve Final Cut Pro pracuje prakticky každý den a je přesvědčen o tom, že pouze díky tomuto softwaru zvládne zpracovat tak velké množství zakázek – více než 100 editů každý rok. Kromě střihu také často natáčí, zabývá se motion graphics a jeho velkou zálibou je color grading. Díky těmto zkušenostem Kamil poskytne komplexní a rozsáhlé informace o video postprodukci.

Doporučení

Tento kurz navazuje na základní kurz  Final Cut Pro: Střih videa bez hranic , který doporučujeme i v případě, pokud si nejste 100% jistí tím, že umíte Final Cut Pro ovládat. Tento kurz doplňuje kurz Final Cut Pro: Animace objektů a titulků v Motion s konkrétní ukázkou, jak efektivně své videoprojekty exportovat prostřednictvím Compressoru.

Záznam kurzu

Po zaplacení záznamu kurzu obdržíte email s odkazem na stažení záznamu, který je uložen v rozlišení FullHD a formátu MP4. Záznam si můžete stáhnout do svého počítače či tabletu a používat kdykoli jej budete potřebovat. Velikost souboru se záznamem se pohybuje od 200 po 2000 MB dle délky kurzu a jeho obsahu.