1290 

Kurz Vás naučí, jak efektivně organizovat svůj čas pomocí Apple Kalendáře a využívat jeho funkce pro lepší plánování a produktivitu.

Popis

MacOS Sequoia přináší významné změny do Apple Kalendáře. Nově je možné jej propojit s Připomínkami a získat tak velmi jednoduchý, efektivní a intuitivní nástroj pro organizaci času, úkolů a řízení menších projektů. Na kurzu se naučíte z Apple Kalendáře získat maximum.

Tento kurz je veden na nejnovější verzi operačního systému macOS Sequoia.

Co Vás čeká

Přestože Apple Kalendář působí jako jednoduchá aplikace, nabízí překvapivě velké množství organizačních nástrojů. Umí pracovat s kalendáři nejen na iCloudu, ale i s Google Kalendáři, s kalendáři z Outlooku nebo firemních serverů. Nabízí možnost jednoduchého sdílení a spolupráce v malých týmech a hlavně je dostatečně pružný na aplikaci metod jako je GTD apod. V tomto kurzu se naučíte správně nastavit kalendáře, efektivně plánovat svůj čas, hlídat úkoly, delegovat, sdílet a kontrolovat uvnitř malých týmů a hlavně jak zvýšit svou osobní efektivitu.

Apple Kalendář

Obsah a Co se naučíte

  • Jak a proč používat víc kalendářů
  • Jak vytvořit a nastavit kalendáře a seznamy připomínek
  • Jak sdílet a propojit svůj systém s kolegy nebo rodinou
  • Jak propojit kalendáře na iPhonu, iPadu a Macu
  • Co patří do kalendáře a co do připomínek
  • Jak pomocí kalendáře organizovat svůj čas
  • Jak delegovat a kontrolovat úkoly
  • Jak aplikovat metody jako je GTD apod.
  • Jak správně strukturovat svá data
  • Jak efektivně sbírat a sledovat úkoly z různých aplikací a služeb
  • Jak využívat chytré seznamy a šablony
  • Jak zálohovat a obnovovat ze zálohy

Průběh

Zapomeňte na nudné teoretické přednášky a PowerPointové prezentace. Cílem kurzu je předvést ucelené praktické workflow, které je funkční, efektivní a využívá základní systémové nástroje Apple Kalendář a Apple Připomínky. Lektor prezentuje konkrétní práci s aplikacemi jak na iPhonu, iPadu, tak i na Macu.

Apple Připomínky

Pro koho je kurz určen

Kurz nevyžaduje žádné konkrétní kameramanské znalosti či zkušenosti. Stačí základní schopnost ovládat iPhone, iPad či Mac.

Lektor

Lektorem kurzu je Honza Březina, certifikovaný trenér Applu (ACT), zkušený lektor, profesionální fotograf a obrovský fanda Applu. Honza se věnuje osvětě a edukaci kolem Apple produktů řadu let, pomáhal s nasazením Apple služeb v desítkách společností. Zároveň je velice aktivním profesionálním fotografem a YouTuberem. Bližší informace o lektorovi najdete na jeho webových stránkách.

Doporučení

Pokud si nejste svou úrovní úplně jistí, doporučujeme nejprve navštívit kurz iPhone pro začátečníky, iPad pro začátečníky či macOS: Přecházíme na Mac.

Záznam kurzu

Po zaplacení záznamu kurzu obdržíte email s odkazem na stažení záznamu, který je uložen v rozlišení FullHD a formátu MP4. Záznam si můžete stáhnout do svého počítače či tabletu a používat kdykoli jej budete potřebovat. Velikost souboru se záznamem se pohybuje od 200 po 2000 MB dle délky kurzu a jeho obsahu.