1290 

Kurz Vás naučí, jak efektivně pracovat s iPadem a Apple Pencil pro kreslení, psaní poznámek a kreativní práci.

Popis

Pořídili jste si iPad s tužkou Apple Pencil a nevíte, jak ji naplno využít? Jste malíři, designéři či si jen tak rádi skicujete a hledáte vhodné aplikace a nástroje? Nebo naopak vůbec neumíte kreslit a chcete pomocí Apple Pencil zlepšit svoji produktivitu práce? Pak je tento kurz právě pro Vás. V kurzu nechybí ani novinky z iPadOS 18 a nové funkce Pencil Pro!

Co Vás čeká

Lektor podrobně ukáže a vysvětlí všechny způsoby využití Apple Pencil, a to jak první tak i druhé generace. Projde všechny zásadní aplikace, které jablečnou tužku podporují. Nepůjde jen o aplikace pro kresbu, design a malování, ale i o produktivitu práce, tedy poznámky, úkoly či využití pro myšlenkové mapy. Také vysvětlí, jak snadno a rychle editovat PDFka, nakreslit jednoduché skicy, jak využít Pencil při prezentacích jako prodlouženou ruku Vašeho iPadu.

Apple Pencil

Obsah a Co se naučíte

  • Jak Apple Pencil funguje (1., 2. generace, USB-C, PRO)
  • Alternativní stylusy
  • Výčet všech základních i pokročilých aplikací
  • Jak využít Apple Pencil pro kresbu
  • Apple Pencil pro psaní poznámek a úkolů (funkce Scribble)
  • Apple Pencil a myšlenkové mapy
  • Apple Pencil při úpravě fotografií a videa
  • Apple Pencil a design
  • Údržba Apple Pencilu
  • Apple Pencil a různé iPady (Pro)

Průběh

Zapomeňte na nudné teoretické přednášky a PowerPointové prezentace. Cílem kurzu je předvést konkrétní postupy a využití konkrétních aplikací. Lektor vychází ze své mnohaleté každodenní praxe.  Získáte maximum informací k tomu, abyste okamžitě mohli začít využívat Apple Pencil s iPadem naplno.

Pro koho je kurz určen

Kurz je určen pro všechny uživatele iPadů a Apple Pencil bez ohledu na zkušenosti či kreslířské dovednosti. Cílem kurzu je účastníkům představit všechny možnosti využití pera na tabletu, předat tipy na nejlepší aplikace a inspirovat k efektivnějšímu využití zařízení. Ať už chcete jen anotovat, vytvářet rukou psané poznámky, sketchnotovat, skicovat nebo využít Pencil pro kresbu, kurz Vám poskytne obrovské množství praktických tipů a triků.

Kurz je určený pro začátečníky i mírně pokročilé.

Lektor

Lektorem kurzu je Honza Březina, certifikovaný Apple trenér (ACT), zkušený lektor s více jak desetiletou praxí, profesionální fotograf a dlouholetý uživatelem Apple produktů. Honza dlouhodobě propaguje Apple technologie a stál u zrodu celé řady projektů pro českou Apple komunitu. Nabízí tak spojení hluboké teoretické znalosti Apple technologií. Bližší informace o lektorovi najdete na jeho webových stránkách.

Doporučení

Stačí libovolný iPad či iPad Pro s podporou Apple Pencil a pero samotné. Není třeba předem instalovat žádné speciální aplikace, nastavovat zařízení, ani předchozí zkušenost.

Záznam kurzu

Po zaplacení záznamu kurzu obdržíte email s odkazem na stažení záznamu, který je uložen v rozlišení FullHD a formátu MP4. Záznam si můžete stáhnout do svého počítače či tabletu a používat kdykoli jej budete potřebovat. Velikost souboru se záznamem se pohybuje od 200 po 2000 MB dle délky kurzu a jeho obsahu.