Přecházíme na iOS 18, iPadOS 18 a macOS Sequoia

Letošní podzim přinesl jako vždy nové verze operačních systému. Pokud se chcete rychle zorientovat v tom co nabízejí a využít naší zkušenost s několika měsíčním testováním, máme pro vás tradiční půldenní intenzivní kurz, ve kterém vás naučíme využít novinky naplno. Zvyšte svojí efektivitu a nechte se inspirovat k novým workflow.

Kalendář

 

Co vás čeká?

Kurz bude rozdělen do tří bloků a v každém se zaměříme na efektivní využití novinek v jenom z nových systémů. V první části se zaměříme na iOS 18, v prostřední na iPadOS 18 a v závěru na macOS Sequoia. Podíváme se nejen na systémy samotné, ale i na systémové aplikace. Celý workshop bude zaměřen na efektivní začlenění novinek do každodenního workflow a vzájemné propojování zařízení.

 

Co se naučíte?

  • Nové možnosti personalizace systémů a efektivní přizpůsobení uživatelského rozhraní

  • Nové možnosti zabezpečení a správy hesel
  • Novinky v Kalendáři, Připomínkách a správě času

  • Novinky v práci s poznámkami a kalkulačkou
  • Nová práce s fotografiemi

  • Záznam a přepis telefonních hovorů

  • Co přinese Apple Inteligence českým uživatelům

  • Nové možnosti ovládacího centra a Apple Home

 

Celý workshop bude probíhat formou diskuze mezi lektorem a účastníky kurzu. Lektor bude mít iPad/iPhone/Mac připojený k velké obrazovce tak, aby každý pohodlně viděl všechny prezentované postupy a aplikace. Zároveň budou moci účastníci pracovat souběžně s lektorem na svých zařízeních.

Kalkulačka iPadOS 18

Jak bude workshop probíhat?

Zapomeňte na nudné teoretické přednášky a PowerPointové prezentace. Budeme společně pracovat, diskutovat a vše si budete moci vyzkoušet v praxi. Cílem workshopu je předvádět konkrétní postupy, ukázat využití konkrétních novinek a aplikací, což vychází z mnohaleté každodenní praxe lektorů a několikaměsíčního testování beta verzí nových systémů.

Uprostřed výukového bloku uděláme 10minutovou přestávku pro občerstvení. Po skončení workshopu bude 30minutový prostor pro diskuzi a individuální konzultace.

iOS 18

Pro koho je workshop určen?

Kurz je určen pro všechny uživatele iPhonů, iPadů a Maců, kteří si chtějí zjednodušit každodenní používání svých zařízení a zefektivnit práci. Nemáte čas objevovat novinky a hledat jejich efektivní využití? Tuto práci jsme udělali za vás.

Kurz je vhodný pro začátečníky i mírně pokročilé.

 

Kdo je lektorem?

Lektorem workshopu je Honza Březina, certifikovaný trenér Applu (ACT), zkušený lektor, profesionální fotograf a obrovský fanda Applu. Honza se věnuje osvětě a edukaci kolem Apple produktů řadu let, pomáhal s nasazením Apple služeb v desítkách společností. Zároveň je velice aktivním profesionálním fotografem a YouTuberem. Bližší informace o lektorovi najdete na jeho webových stránkách.

 

Co budete potřebovat?

Pokud chcete s lektorem v praxi procvičovat všechny postupy, nezapomeňte si s sebou vzít vlastní iPhone, iPad či Mac ideálně s poslední verzí operačního systému.

 

Kdy, kde a za kolik?

  • 11. listopadu 2024 od 9:00 do 12:00
    Fyzický kurz proběhne v našich prostorách Ilumio, Roháčova 77, Praha 3
    Kapacita max. 6 osob. Kurzovné pro osobní účast je 2190 Kč.
    Online kurz
     můžete absolvovat za snížený poplatek 1590 Kč.
  • Tento workshop si můžete kdykoli objednat i jako video záznam staršího kurzu za 1590 Kč.
  • Tento workshop si  můžete kdykoli objednat i jako individuální školení za 4990 Kč. Stačí nás jen kontaktovat a dohodnout si individuální termín.

Nejste si jistí, která varianta je pro vás nejlepší? Připravili jsme pro vás přehledný návod, jak si správně vybrat nejvhodnější formu kurzu právě pro vás.

Doporučené a navazující kurzy

Tento kurz vyžaduje od uživatele, aby ovládal základní funkce a nastavení svého iOS zařízení. Pokud hledáte úvodní kurz, vyzkoušejte workshop iPhone pro začátečníky od A do Z  resp.  iPad pro začátečníky od A do Z. V případě, že chcete pokračovat ve svém rozvoji, tak doporučujeme kurz macOS: Přecházíme na Maca případně macOS: Jak využívat Mac naplno.

Vaší pozornosti by také neměl uniknout workshop iPhone: 100% pracovní nástroj, kde se dozvíte, jak používat iPhone jako primární pracovní zařízení. Tématicky blízký je i kurz iPad: 100% pracovní nástroj.

    Přihlášení na workshop

    * takto označená pole jsou povinná







    Potřebujete zapůjčit počítač?