Apple Home: Chytrá domácnost v praxi

Homekit
Rozhodli jste se vybudovat vlastní chytrou domácnost postavenou na systému Apple Home, dříve nazývaném Homekit? V našem kurzu se naučíte nejen nastavovat jednotlivá zařízení a propojovat je mezi sebou. Ukážeme vám, jak vytvářet automatizace, scénáře a jak nakonfigurovat chytrou domácnost tak, aby opravdu spolehlivě, bezpečně a bezproblémově fungovala.

Philips HUE

Co vás čeká?

Pokud jste se pro Apple Home rozhodli a nebo jste již nakoupili první příslušenství, je tento kurz ideální právě pro vás. Dozvíte se, jak založit samotnou domácnost, přidat do ní příslušenství a jak jej dále spravovat. Seznámíme vás s možnostmi automatizací v aplikaci Domácnost, tak i další, které si s Apple Home rozumí. Díky našemu kurzu budete schopni váš domov udělat opravdu inteligentní.

Na co se můžete těšit?

Dozvíte se všechny základní informace potřebné k založení své první vlastní Apple Home domácnosti. Tvorba a sdílení domácnosti, editace místností, zón a scén už pro vás nebudou žádnou neznámou. Na reálné domácnosti lektora, tak i domácnosti v prostorách konání kurzu, budete moci vidět vše, co Apple Home nabízí a umí.

Co se naučíte?

Cílem je naučit vás konfiguraci Apple Home domácnosti. Kromě jiného se naučíte:

• Jak založit, upravovat a sdílet Apple Home domácnost
• Jak chytře nastavit místnosti, zóny a scény
• Jak propojovat a automatizovat jednotlivé scénáře
• Jak pracovat s aplikací Domácnost
• Jaké další aplikace si s Apple Home rozumí
• Jak překonat limity Apple Home

Jak bude workshop probíhat?

Workshop je rozdělen na dvě základní části. V první části si vysvětlíme, co vše je potřeba mít a jak vůbec Apple Home domácnost založit. Budete zasvěceni do všech komunikačních rozhraní a množství bran a mostů k provozu potřebných. V druhé části vám lektor ukáže, jak založit novou domácnost, vytvořit v ní místnosti a zóny. Uvidíte postup jak připojit domácí centrum jako je HomePod a nebo AppleTV. Následně přidání zařízení a hlavně scén a automatizací. Jelikož jsme přesvědčeni, že hlavní benefitem smart home, jsou právě automatizace, budeme se jim během kurzu intenzivně věnovat. Ukážeme vám všechny typy automatizací, které Apple Home umí a i ty, které lze nastavit díky jiným aplikacím než je Domácnost od Applu. Závěr kurzu je vyčleněn ke konzultaci s lektorem.

Pro koho je workshop určen?

Tento workshop je určen těm, kteří aktuálně budují chytrou domácnost nebo se chtějí naučit Homekit domácnost postavit, nastavit a ovládat. Nemusíte mít žádné praktické zkušenosti s Homekitem. Pokud ale nevíte, co přesně od chytré domácnosti očekáváte a jak by měla fungovat, doporučujeme před workshopem absolvovat kurz Apple Home pro začátečníky.

NUKI

Kdo je lektorem?

Michal VitaLektorem workshopu je Michael Vita, spoluzakladatel a expert FB skupiny zaměřené na Apple Home, jenž má přes 10 tisíc členů. Michael je jeden z prvních lidí v ČR který Homekit začal používat ve velkém již v roce 2016. O své zkušenosti se podělil formou mnoha recenzí. Své mnohaleté zkušenosti v posledních letech nabízí zákazníkům, kterým pomáhá nasadit systém Home v jejich domovech či firmách. Specializuje se na integraci zařízení, které nativní podporu Apple Home nemají. Řada jeho řešení je tak zcela unikátní a nikdo jiný je nenabízí. Bližší informace o lektorovi naleznete na jeho stránkách www.homekit.guru.

Co budete potřebovat?

Na kurz doporučujeme přinést svůj vlastní iPhone nebo iPad. Kurz nevyžaduje žádné konkrétní znalosti či zkušenosti. Stačí základní schopnost ovládat iOS a iPadOS.

Kdy, kde a za kolik?

  • 10. října 2024 od 13:00 do 16:00
    Fyzický kurz proběhne v našich prostorách Ilumio, Roháčova 77, Praha 3.
    Kapacita max. 8 osob. Kurzovné pro osobní účast je 2990 Kč.
    Online účast na kurzu 2690 Kč
    .
    Záznam kurzu 2690 Kč
    .
  • Tento workshop si  můžete kdykoli objednat i jako individuální školení za 3990 Kč. Stačí nás jen kontaktovat a dohodnout si individuální termín.

Nejste si jistí, která varianta je pro vás nejlepší? Připravili jsme pro vás přehledný návod, jak si správně vybrat nejvhodnější formu kurzu právě pro vás.

Doporučené a navazující kurzy

Tento wokshop navazuje na kurz Apple Home: Úvod do chytré domácnosti. Pokud nevíte, jak Apple Home, dříve Homekit, funguje, co nabízí a jaké má možnosti a limity, vřele doporučujeme tento kurz absolvovat před tímto workshopem.

    Přihlášení na workshop

    * takto označená pole jsou povinná







    Potřebujete zapůjčit počítač?